Zeleninový džuveč

  autor   2877x

Postup:

Očistené zemiaky uvaríme domäkka, pridáme kúsok masla, hrnček horúceho mlieka, soľ a spracujeme na jemnú zemiakovú kašu, ktorú odstavíme do teplého kúpeľa, aby nevychladla. Mrkvu, zeler a cibuľu nakrájame na malé kocky a všetko spolu podusíme na masle. K mäkkej zelenine pridáme čerstvé huby nakrájané na plátky a olúpaný baklažán nakrájaný na kocky. Chvíľu podusíme, pridáme paradajky nakrájané na štvrťky a ešte dusíme asi 20 minút. Potom pridáme uvarené a nasekané vajcia, osolíme, okoreníme, prisypeme zelenú petržlenovú vňať nasekanú nadrobno a dobre premiešame. Z veľkých surových zemiakov vykrojíme malé guľky a spolu so zvyškom zemiakov nakrájaných na tenké prúžky ich vypražíme v rozpálenom oleji dozlata. Pri podávaní dáme na každý tanier naberačku zemiakovej kaše, do stredu kaše spravíme jamku, do nej vložíme udusenú zeleninu, navrch položíme niekoľko guliek vypražných zemiakov a všetko posypeme vypražnými zemiakovými prúžkami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus