Zeleninový hrniec

  autor   1315x

Suroviny:

200 g slaniny
nastrúhaný tvrdý syr
4 veľké zemiaky
400 g zeleného hrášku
400 g tekvice
4 mladé kukuričné palice
4 paradajky
2 zelené papriky
2 cibule
1 cesnak
olivový olej
nasekaná zelená petržlenová vňať na posypanie
majorán
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Cibuľu nakrájame nadrobno, hrášok vylúpeme zo strukov, tekvicu olúpeme a dužinu nakrájame na kocky. Kukuričné palice zbavíme listov, očistíme, umyjeme a nakrájame na plátky. Paradajky olúpeme, zbavíme jadierok a rozštvrtíme. Zelenú papriku umyjeme, očistíme a nakrájame na prúžky. Zemiaky umyjeme, olúpeme a nakrájame na kocky, cesnak očistíme a popučíme. Na veľkej panvici rozohrejeme olej, pridáme slaninu nakrájanú na malé kocky a opražíme na nej nakrájanú cibuľu dozlata. Pripravenú zeleninu, cesnak a zemiaky prisypeme do panvice, pridáme majorán, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a prípadne trocha zalejeme studenou vodou. Zakryjeme a všetko spolu dobre podusíme. Podávame posypané nastrúhaným syrom a zelenou petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus