Zelený hrášok na masle

  autor   2899x

Suroviny:

200 g zeleného vylúskaného hrášku
3 lyžice masla
pol póru
1 lyžica vody
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Pór očistíme, umyjeme a bielu časť nasekáme. Spolu s 1 lyžicou masla a vodou dáme do misky. Prikryjeme a dusíme 1 minútu pri výkone 600 W. Pridáme hrášok, prikryjeme a dusíme ďalej 2 minúty pri výkone 600 W. Zvyšné maslo rozdelíme na kúsky a zamiešame do hrášku. Ochutíme soľou a čiernym korením. Tip: Ak použijeme mrazený hrášok, pred tepelnou úpravou ho nerozmrazujeme, ale dusenie predĺžime o 1 minútu.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus