Zelený puding s vajciami

  autor   2490x

Suroviny:

6 vajec
200 g masla
800 g špenátu
200 g zaváraniny
300 g hrozienok
1000 ml bieleho vína
400 g bieleho chleba
400 g cukru.

Postup:

Špenát prelejeme vriacou vodou, nakrájame, prelisujeme cez sito a vložíme do hrnčeka. Pridáme žĺtky, cukor, hrozienka, maslo, nastrúhaný biely chlieb a masu rozmiešame. Nakoniec zmiešame s ušľahanou bielkovou penou a vlejeme do formy vymastenej maslom a vysypanej strúhankou. Upečieme. Medzitým prelisujeme cez sito 200 g zaváraniny, pridáme 200 g cukru, víno a varíme, kým omáčka nezhustne. Pred podávaním puding polejeme pripravenou omáčkou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus