3 až 4 vajcia
150 g údenej slaniny
1 malá cibuľa
2 strúčiky cesnaku
strúhanka z 2 rožkov
hladká múka
krupica
olej
mleté čierne korenie
soľ.
K dobre rozmiešaným vajciam pridáme na malé kocky nakrájanú slaninu
nadrobno nakrájanú cibuľu
cesnak a dochutíme mletým korením a soľou. Pridáme strúhanku a múku (zmes z hladkej a krupicovej múky)
všetko tak
aby sme mali polotuhé cesto. Lyžicou naberáme cesto a veľké halušky dáme variť do vývaru. Varíme 10 až 15 minút
podľa veľkosti. Veľké halušky vyberieme a podávame obliate vyškvarenou údenou slaninou
ako samostatné jedlo
prípadne ako prílohu k mäsu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.