1 PL medu
3 celé orechy
1 ČL škoricového cukru
1 jogurt (120g - napr. jahodová Activia
ľahká a fit)
2 dcl červeného vína (napr. kyslejšie cuvée)
3 priemerne veľké jablká Ozdobenie: podľa vlastnej chuti tvoriť
v zásade ale stačí šľahačka a granko
Ošúpané jablká bez jadierok pokrájame na menšie kúsky
dáme do hrnca
v ktorom ich budeme variť. Pridáme víno
med
trochu povaríme
pridáme škoricový cukor a orechy. Ešte trochu na slabom plameni povaríme
aby víno nabralo chuť prísad a opačne. Po približne 10 minútach odstavíme a scedíme varené víno do pohára. Zvyšnú tuhú časť (jablká s orechmi) necháme odstáť
až kým zmes nie je vlažná. Následne pridáme jogurt
zamiešame
vlejeme do pohára
ozdobíme šľahačkou a grankom a môžeme podávať.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.