Pre 4 osoby potrebujeme:
1kg filé afrického sumca
1 citrón
soľ
10dkg masla
múku
3-4 vajíčka
10 dkg sezamových semienok
Filé osolíme
pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme pol hodinu odležať. Medzitým na teflónovej panvici dozlatista opečieme sezamové semienka. Filé obalíme v múke
v rozšľahaných vajíčkach a sezamových semienkach. Necháme odležať ďalšiu polhodinu. Maslo roztopíme
polovicu vlejeme na pekáč
opatrne vložíme rybu a polejeme druhou polovicou roztopeného masla. V stredne vyhriatej rúre pečieme 20-25 minút.
Filé je najchutnejšie
ak sa servíruje s gréckym šalátom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.