4 bielky
500 g nelúpaných mandlí
50 g horkých mandlí
500 g cukru
lyžicu škorice
kôra z dvoch veľkých chemicky neošetrených citrónov
8 cl vody
soľ
maslo na vymastenie plechu
Rúru predhrejeme na 180 C. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Mandle nasekáme najemno a dáme do misky. Pridáme sneh
cukor
škoricu
ošúpanú citrónovú kôru
vodu a soľ. Všetko dôkladne premiešame. Vymastíme plech na pečenie a lyžičkou vykrojíme kúsok cesta a spravíme z neho malú guličku. Guličky poukladáme na plech tak
aby neboli príliš blízko seba. Plech vložíme do rúry a pečieme asi 20 minút
nie príliš do hneda. Amaretti musí byť chrumkavé a vo vnútri mäkké.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.