11 bielkov
1 lyžica vínnej kyseliny
1 lyžička mletej vanilky
150 g polohrubej múky
250 g kryštálového cukru
na hrot noža soli. Biela poleva: 2 až 3 lyžice horúcej vody
2 lyžičky mletej vanilky
300 g práškového cukru.
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a postupne doň zamiešame preosiatu múku
vínnu kyselinu
cukor
mletú vanilku a soľ. Zmesou naplníme nevymastenú bábovkovú formu a pečieme v mierne vyhriatej rúre asi 60 minút. Pred dopečením vyskúšame pomocou drievka či je bábovka upečená - cesto sa nesmie lepiť na drievko. Upečenú bábovku vyberieme z rúry
obrátime hore dnom a necháme stáť tak dlho
až kým nevychladne a sama nevypadne z formy. Vychladnutú bábovku potrieme bielou polevou. Biela poleva: Cukor
horúcu vodu a mletú vanilku vymiešame tak
aby poleva bola hladká a lesklá.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.