Cesto:
225 g tmavej čokolády (obsah kakaa najmenej 50%)
140 g masla
210 g cukru
4 vajcia
4 kopcovité PL polohrubej múky
4 PL kakaového prášku
1.5 ČL kypriaceho prášku
1 vanilkový cukor (alebo 1 ČL vanilkového extraktu)
4 PL pochúťkovej smotany
Krém:
1
6 dl smotany na šľahanie
260 g tmavej čokolády (obsah kakaa najmenej 50%)
Ako na to:
Rúru si predhrejte na 180 °C. Vo vodnom kúpeli roztopte maslo a čokoládu polámanú na kúsky – miešajte. V mise zmiešajte spolu vajíčka
múku
kakao
práčok do pečiva
vanilku a smotanu - aby bola riedka masa hladká. Pomaličky za stáleho miešania pridávajte roztopené maslo s čokoládou. Vymastite tortovú formu s priemerom 25 cm
alebo vyložte papierom na pečenie. Vylejte cesto do formy a pomaly pečte na 180 °C cca 50 min. Nechajte ho ochladiť
vyberte z formy a prekrojte na dva pláty. 1/3 krému natrite medzi pláty a 2/3 na vrch a po bokoch. Tortu nechajte v chladničke stuhnúť - podáva sa zohriatá na izbovú teplotu
aby krém nebol tuhý.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.