600 g vyčisteného a vypitvaného amura
80 ml bieleho vína
100 ml kečupu
sardelová pasta
cesnak
olej
sušená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Do pekáča dáme olej
na ktorom speníme na plátky nakrájaný cesnak. Porciu amura osolíme
potrieme sardelovou pastou
posypeme petržlenovou vňaťou
dáme do pekáča a zalejeme kečupom a vínom. Na miernom ohni dusíme domäkka. Podávame s varenými zemiakmi a so zeleným šalátom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.