350 g ananásu z konzervy
400 g greyerského syra
200 g ementálu
suché víno
4 čajové lyžičky maizeny
karí korenie
mleté korenie.
Ananás necháme odkvapkať
šťavu zachytíme
dolejeme bielym vínom na 300 ml. Syr nakrájame na drobné kocky alebo nahrubo nastrúhame. Maizenu zmiešame s tekutinou v hrnci na fondue. Necháme na sporáku zovrieť
postupne pridávame syr a za stáleho miešania varíme
kým nevznikne jednoliata masa. Ochutíme karí korením a mletým korením a fondue necháme ďalej na variči slabo vrieť. Podávame s bielym chlebom
na kúsky nakrájaným ananásom
kúskami hrušiek (pokvapkané citrónovou šťavou)
kolieskami banánu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.