1 konzerva ananásu
3 vajcia
125 ml šľahačky
2 lyžice žlatíny
1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
2 lyžice citrónovej šťavy
100 g práškového cukru. Na ozdobenie: 125 ml šľahačky
ananás.
Žĺtky premiešame s práškovým cukrom a nastrúhanou citrónovou kôrou
preložíme do mixéra a zmixujeme na krémovú zmes
ktorú dáme do hlbšej misy. Želatínu zamiešame do 200 ml ananásovej šťavy z konzervy a na veľmi miernom ohni za občasného zamiešania ju necháme roztopiť (nevaríme). Potom ju zamiešame do krémovej zmesi spolu s odkvapkaným ananásom nakrájaným na menšie kúsky (niekoľko kúskov odložíme na ozdobenie). Pridáme citrónovú šťavu a premiešame. Zmes dáme stuhnúť do chladničky. Nákypovú formu prikryjeme pomasteným pergamenovým papierom tak
aby papier presahoval okraje formy
do formy dáme vychladnúť ananásovú zmes
natrieme ju šľahačkou a tuhým snehom ušľahaným z bielkov
vložíme do vyhriatej rúry a niekoľko minút zapečieme. Potom presahujúci papier odstrihneme nožnicami
povrch ozdobíme kúskami ananásu
formu vložíme späť do teplej rúry a vyberieme ju až tesne pred podávaním.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.