1. V troche mlieka roztopíme kúsok masla
pridáme sardinky zbavené kostičiek a nasekané nahrubo
1 až 2 žĺtky a podusíme. Potom pridáme trocha sardelovej pasty
okoreníme kajenským korením a povaríme za stáleho miešania na veľmi miernom ohni. Len čo zmes začne hustnúť
nalejeme ju na štvorhranné krajčeky opečeného chleba natretého maslom a ihneď podávame. 2. Šunku nakrájanú nadrobno zmiešame s nasekanými šalotkami opražnými na troche masla
pridáme lyžičku nasekanej zelenej petržlenovej vňate a dusíme na miernom ohni. Neskôr primiešame 1 až 2 žĺtky a trocha hustej sladkej smotany
okoreníme kajenským korením a len čo zmes začne hustnúť
natrieme ňou hrianky alebo polovičky žmlí. 3. Šampiňóny (podľa možnosti rovnakej veľkosti) očistíme a hlavičky oddelíme od stopiek. Hlavičky potrieme maslom
osolíme
hodne okoreníme mletým čiernym korením a opečieme na ražni alebo podusíme na masle. Hotové poukladáme na hrianky a posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.