Sviečkovica
bravčová masť
mleté čierne korenie
soľ.
Dobre odležanú a odblanenú sviečkovicu nakrájame na rezne hrubé 3 až 4 cm
opatrne ich naklepeme dlaňou alebo drevenou rúčkou noža
osolíme
okoreníme a rýchlo opečieme v rozpálenej masti z obidvoch strán asi 4 až 6 minút. Bifteky pripravené podľa anglických zvyklostí majú byť vnútri mierne ružové
teda vlastne nedopečené
ale krehké. Podávame ich okamžite
aby nestuhli
obložné udusenou zeleninou
vyprážanými zemiakovými hranolkami alebo opekanými zemiakmi a s osobitne pripravenými volskými okami
ktoré uložíme na bifteky.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.