1000 g odležanej roštenky
 maslo na ochutenie
 200 ml hovädzieho vývaru
 mleté čierne korenie
 soľ.
            
                Mäso
 ktoré sme nechali odležať na chladnom mieste niekoľko dní
 zbavíme šliach a prebytočného tuku
 osolíme
 okoreníme a opečieme na rozpálenom oleji z obidvoch strán niekoľko minút. Potom ho preložíme do druhého pekáča na roztopené maslo. Pečieme
 za občasného polievania vlastnou šťavou
 vo veľmi vyhriatej rúre asi 35 až 40 minút.  Upečený rozbíf vyberieme
 do šťavy pridáme hovädzí vývar alebo len horúcu vodu
 trochu čerstvého masla a povaríme. Upečené mäso nakrájame na tenké plátky a urovnáme na zohriatu misu. Šťavu podávame osobitne v omáčniku. Ako prílohu podávame ryžu
 opekané zemiaky alebo zemiakové hranolky. Tiež dusené šampiňóny
 dusenú zeleninu
 kečup alebo tatársku omáčku.
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.