1 väčšie kurča
3 lyžice masla
2 čajové lyžičky celého anízu
2 až 3 čajové lyžičky cukru
1 pór
500 g malých zemiakov
1 viazanička petržlenovej vňate (sušená)
20 g vykôstkovaných tmavých olív
1 citrón
šťava z jedného citróna
250 ml hydinového vývaru (instant)
mleté čierne korenie
soľ.
Kurča umyjeme
osušíme a rozrežme na 8 častí (4 porcie). Posypeme soľou a korením. Na panvici rozpustíme 2 lyžice masla a kurča na ňom po častiach opečieme a odložíme na teplé miesto. Výpek rozriedime šťavou z citróna
pridáme cukor
aníz a za stáleho miešania krátko povaríme. Prilejeme hydinový vývar a niekoľkokrát necháme prevrieť. Potom očistíme zemiaky a prerežme ich na štvrťky. Opečieme ich na zvyšnom masle a posolíme. Očistený pór nakrájame na malé kolieska. Zemiaky dáme do jenského skla a primiešame olivy a pór. Navrch položíme kurča a zalejeme hydinovým vývarom. Citrón olúpeme
umyjeme
rozdelíme na mesiačiky a vložíme medzi kúsky kurčaťa. Pečieme prikryté v predhriatej rúre pri teplote 200 oC 30 až 40 minút
posledných 15 minút pečieme odokryté. Podávame posypané nakrájanou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.