10 artičokov
40 g prerastenej údenej slaniny
100 g zeleného hrášku
4 mladé cibuľky
2 lyžice oleja
2 lyžice strúhanky
mäsový vývar
1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej zelerovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Mladé cibuľky nakrájame a speníme v rozpálenom oleji. Pridáme prerastenú údenú slaninu
ktorú sme nakrájali na malé kúsky
opražíme a primiešame zelenú zelerovú vňať
strúhanku a zelený hrášok. Všetko osolíme
okoreníme
podlejeme trochou mäsového vývaru a domäkka udusíme. Artičoky vydlabeme lyžičkou
naplníme uduseným hráškom
podlejeme vývarom a udusíme domäkka.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.