400 g zadného hovädzieho mäsa
40 g tuku
2 feferónky
2 lyžice kečupu
2 sterilizované sladkokyslé uhorky
30 g hladkej múky
mäsový vývar
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.
Hovädzie mäso umyjeme
nakrájame na rezne
ktoré naklepeme a nakrájame na hrubšie rezance. Osolíme
okoreníme a za stáleho miešania opražíme v rozpálenom tuku. Zaprášime mletou červenou paprikou
podlejeme mäsovým vývarom a za občasného podlievania udusíme do polomäkka. Potom pridáme na kocky nakrájané uhorky a nasekané feferónky
zahustíme múkou
povaríme
primiešame kečup a prikryté udusíme. Podávame s varenými zemiakmi alebo s čiernym chlebom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.