4 vajcia
130g masla
250g práškového cukru
1 vanilkový cukor
250g polohrubej múky
1/2 balíka prásku do pečiva
100ml mlieka
200g broskýň
20g kakaa
práškový cukor na posypanie
tuk a hrubá múka na posypanie formy na pečenie
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do masla postupne zapracujeme práškový a vanilkový cukor nakoniec pridáme žĺtka. K zmesi pridávame stiedavo po lyžiciach múku premiešanú s práškom do pečiva a mlieko. Nakoniec zmiešame sneh z bielkov.
Broskyne olúpeme
nakrájame na kocky a pridáme do cesta. Časť cesta zafarbíme kakaom.
Bábovkovú formu vymažeme tukom
vysypeme hrubou múkou a naplníme striedavo svetlým a tmavým cestom. Pečieme pri miernej teplote asi 45 minút. Po čiastočnom vychladnutí bábovku z formy vyklopíme.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.