800 g baranieho mäsa (alebo bravčového bôčika s kosťou)
150 ml kyslej smotany
víno
300 g fazuľky v strukoch
3 cibule
2 lyžice múky
150 g masti
mletá sladká červená paprika
soľ.
Z mäsa odrežme kúsky tuku
nakrájame ho nadrobno a oškvaríme. Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme na masti (tuku)
pridáme mletú sladkú červenú papriku a do masti vložíme mäso nakrájané na kocky. Kúsky mäsa prudko opečieme
podlejeme vodou a dusíme. Pri dusení mäso necháme opražiť
aby šťava dostala peknú farbu. Mäso znovu podlejeme. Keď začne mäknúť
pridáme očistené struky fazuľky
nakrájané na šikmé rezy a spolu dusíme asi 20 minút
aby bolo mäkké aj mäso aj fazuľka. Potom zalejeme vínom a kyslou smotanou
v ktorej rozmiešame múku. Ak treba
okyslíme trochou octu. Dobrý je aj guláš z hovädzej glejovky
musíme však použiť viac masti.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.