400 g bravčového pleca
 2 zelené papriky
 3 paradajky
 200 g ryž
 1 cibuľa
 30 g masti
 mletá červená paprika
 mäsový vývar
 mleté čierne korenie
 soľ.
            
                 Cibuľu nakrájame nadrobno
 speníme na masti
 pridáme mletú červenú papriku a mleté čierne korenie. Do tohto základu dáme mäso nakrájané na kocky
 osolíme
 trocha opražíme
 podlejeme a prikryté udusíme do polomäkka. K polomäkkému mäsu pridáme zelené papriky bez jadrovníkov nakrájané na rezance a olúpané nakrájané paradajky. Keď je mäso takmer mäkké
 pridáme sparenú ryžu
 zalejeme vodou a udusíme domäkka.
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.