500 g hydinovej pečene
250 g masla
2 lyžice koňaku
3 lyžice portského vína
150 ml suchého bieleho vína
pol bagety
3 lyžice čučoriedkového žlé
1 lyžica zaváreného krému
vetvičky petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Pečienku umyjeme
očistíme a osušíme. Na panvici na miernom plameni rozpustíme 1 lyžicu masla a pečeň z každej strany opečieme. Osolíme
okoreníme
podlejeme vínom a koňakom. Tekutinu necháme takmer úplne odpariť a pečeň preložíme do misy. Rozmixujeme ju a vmiešame do nej zvyšné mäkké maslo. Osolíme
okoreníme a ešte raz pomixujeme. Na 30 minút dáme na chladné miesto. Zatiaľ nakrájame bagetu na 12 tenkých plátkov. Studeným krémom naplníme vrecko na zdobenie s veľkým hviezdicovým otvorom a krém ozdobne nastriekame na bagetu. Každý chlebíček ozdobíme trochou čučoriedkového žlé a chrenu. Nakoniec do stredu zapichneme vetvičky petržlenovej vňate. Ak nemáme čas na prípravu čerstvého pečeňového krému
môžme ho pripraviť z pečeňového syra alebo paštéty
do ktorej pridáme maslo a ochutíme podľa chuti.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.