Úvod
  • Recepty
      • Pre športovcov
      • Jedlá z mäsa
      • Jedlá z vajec
      • Hydina
      • Rybie pokrmy
      • Mikrovlnná rúra
      • Národné kuchyne
      • Polievky
      • Prílohy
      • Gril
      • Cestoviny
      • Pizza
      • Jedlá zo syru
      • Šaláty
      • Nátierky
      • Rýchlo a chutne
      • Fondue
      • Bezmäsité jedlá
      • Zelenina
      • Sladké pokušenie
      • Sendviče, toasty
      • Koláče
      • Nápoje
      • Pre deti
      • Zdravá strava
      • Vianoce
      • Velká noc
  • Kontakt
  1. Hlavná stránka
  2. Jedlá z mäsa
  3. Bravčové

Bagetový nákyp s mletým mäsom

01.04.2001   autor Dusanko   4864x

Suroviny:

400 g mletého mäsa
3 kyslé smotany
100 g tvrdého syra
2 vajcia
2 bagety
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice oleja
3 malé cukety
petržlenová vňať
trochu chilli prášku
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Bagety nakrájame na 20 plátkov. Osem z nich položíme na dno vymastenej ohňovzdornej nádoby. Cesnak a cibuľu očistíme a nakrájame. Mleté mäso opražíme na horúcom oleji
pridáme cibuľu a cesnak. Ochutíme soľou
mletým korením s trochou chilli prášku. Mäso rovnomerne rozotrieme na plátky bagety
cukety umyjeme
nakrájame na tenké plátky a poukladáme na mäso. Na ne rovnomerne rozložíme zvyšné plátky pečiva. Do kyslej smotany vmiešame vajcia
ochutíme soľou a čiernym korením. Nastrúhame tvrdý syr a polovicu z neho vmiešame do smotany. Omáčkou polejeme nákyp. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 oC asi 45 minút. Vyberieme z rúry
posypeme zvyšným syrom a ešte necháme 10 minút dopiecť. Ak je pred koncom pečenia chlebová kôrka pritmavá
jednoducho ju prikryjeme pergamenovým papierom alebo alobalom a dopečieme.

Mapa stránok

Čo sú to Cookies?

Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.