1 stredne veľký baklažán
1 a pol lyžice masla
2 veľké zrelé paradajky
2 lyžice jemne pomletých lieskových orieškov
1 strúčik cesnaku
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
1 čajová lyžička tymianových lístkov
mleté čierne korenie
soľ.
Okrúhlu formu vytrieme maslom. Baklažán a paradajky umyjeme
odstránime stopky a dužinu nakrájame na veľmi tenké plátky. Plátkami striedavo vyložíme formu a posypeme soľou
čiernym korením
mletými orieškami a tymianom. Cesnak olúpeme a prelisujeme na zeleninu. Posypeme petržlenovou vňaťou a kúskami zvyšného masla. Dusíme prikryté 5 minút pri výkone 600 W.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.