220 g špenátu (alebo nakrájanej brokolice)
2 lyžice oleja na opražnie. Koreniny a pochutiny: 100 g bambusových výhonkov nakrájaných na plátky
120 ml kuracieho vývaru
štvrť čajovej lyžičky Glutasolu (môžme vynechať)
štvrť čajovej lyžičky cukru
štvrť čajovej lyžičky soli. Omáčka: 1 čajová lyžička sójovej omáčky
1 čajová lyžička kukuričného škrobu
1 lyžica horúceho oleja
2 čajové lyžičky vody
štipka Glutasolu.
Vo woku rozpálime 2 lyžice oleja. Špenát v ňom pražíme asi 2 minúty a potom pridáme zmiešané koreniace prísady. Povaríme asi 1 minútu na miernom plameni a preložíme z woku do misy. Rozohrejeme wok a nalejeme doň 1 lyžicu oleja. Pridáme bambusové výhonky a pražíme asi 2 minúty. Do woku vrátime naspäť špenátovú zmes. Povaríme asi 3 minúty. Pridáme prísady na zahustenie omáčky a varíme asi 2 minúty. Podávame s pečenou pekinskou kačicou alebo ako prílohu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.