3 banány
200 g ryž
1 lyžica oleja
zelená petržlenová vňať
cayenské korenie
šafran
soľ.
Ryžu preberieme
prepláchneme studenou vodou
vložíme do vriacej osolenej vody a uvaríme. Do mäkkej ryž zamiešame šafran roztopený v troche vody. Takto upravenú ryžu nasypeme do cedidla
postavíme nad veľký hrniec a vložíme do rúry
aby sa vlhkosť vyparila. Banány olúpeme
rozpolíme a opečieme na rozohriatom oleji z obidvoch strán dozlata. Potom ich vyberieme z oleja
trocha osolíme a okoreníme cayenským korením. Oschnutú ryžu presypeme na misu
posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou a rozložíme na ňu opečené banány.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.