4 väčšie rezne
125 ml kyslej smotany
30 g múky
40 g masti
10 g múky
soľ. Plnka: 120 g surového bravčového mäsa
1 vajce
10 g masla
20 g cibule
20 g strúhanky
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Naklepané rezne posolíme
potrieme plnkou
zvinieme
zviažme
obalíme v múke a opečieme. Potom ich zalejeme vývarom z kostí
prikryjeme pokrievkou a udusíme. Keď sú mäkké
pridáme kyslú smotanu s múkou a necháme ich ešte v omáčke povariť. Plnka: Pomelieme surové bravčové mäso
pridáme opražnú cibuľu
zelenú petržlenovú vňať
mleté čierne korenie
soľ
vajce a podľa potreby strúhanku. Premiešame. Podávame s opekanými alebo varenými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.