1500 g baranieho chrbta s kosťou
60 g slaniny
250 ml kyslej smotany
120 g masla (masti)
120 g zeleniny (zeler
mrkva
petržlen)
1 paradajka
40 g cibule
20 g múky (alebo 4 lyžice bieleho vína)
20 g múky
3 zrnká čierneho korenia
2 zrnká nového korenia
1 bobkový list
tymian
trochu citrónovej kôry
2 lyžice citrónovej šťavy
1 kocka cukru
mleté čierne korenie
soľ.
Baraní chrbát alebo plece zbavíme loja
mäso osolíme
okoreníme a prešpikujeme slaninou. Na zvyšku nakrájanej slaniny a na rozpustenom masle (masti) upražíme na kolieska nakrájanú zeleninu a cibuľu. Potom pridáme celé čierne a nové korenie
bobkový list
tymian
citrónovú kôru a paradajku. Na to vložíme mäso
podlejeme vývarom a pečieme (počas pečenia mäso raz obrátime a často polievame
aby nevyschlo). Mäkké mäso nakrájame
šťavu zahustíme kyslou smotanou
v ktorej sme rozmiešali múku
dáme povrieť a precedenú nalejeme na mäso
ktoré podávame horúce. Baraní chrbát môžme pripraviť aj bez smotany s tým rozdielom
ž šťavu poprášime múkou
zalejeme vývarom
citrónovou šťavou a bielym vínom. Pridáme cukor a citrónovú kôru
šťavu necháme povrieť
precedíme ju a nalejeme na mäso.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.