500 g baranieho mäsa (predné) s kosťou
60 g margarínu
90 g cibule
30 g hladkej múky
160 g zelenej papriky
35 g paradajkového pretlaku
mletá paprika
soľ.
Na tuku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu
pridáme červenú papriku
na kocky nakrájané baranie mäso
zalejeme vodou
osolíme a dusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme
šťavu zahustíme
pridáme paradajkový pretlak
zelenú papriku nakrájanú na rezance a dusíme domäkka. Do omáčky pridáme mäso
znova prevaríme a podávame so zemiakmi alebo ryžou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.