400 g baranieho mäsa s kosťami (300 g čistého baranieho mäsa)
300 g kelu
40 g masti
40 g hladkej múky
2 zemiaky
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
rasca
majorán
mleté čierne korenie
soľ.
Odblanené mäso sparíme vriacou vodou
vykostíme a nakrájame na malé kocky. Kosti a cibuľu uvaríme osobitne. Ak máme mäso bez kostí
použijeme mäsový vývar (instant). Mäso zalejeme vývarom
pridáme kel nakrájaný na rezance
soľ
korenie
rascu a uvaríme takmer domäkka. Potom pridáme zápražku pripravenú z masti a múky
očistené a nakrájané zemiaky a varíme asi 20 minút. Dochutíme rozotretým cesnakom a majoránom. Podľa chuti môžme zemiaky vynechať
alebo ich nahradiť lyžicou ryž
alebo krúp. Veľmi chutná je aj s haluškami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.