2 baranie sviečkovice
100 g roztopeného masla
6 paradajok
3 cibule
šťava z 1 citróna
mleté čierne korenie
soľ.
Zo sviečkovice odstránime blany a tuk
nakrájame ju na tenké plátky
ktoré rúčkou noža ľahko naklepeme. Z nastrúhanej cibule vytlačíme šťavu pomocou sita do misy (zvyšok cibule už nepoužívame) a zamiešame do nej šťavu z citróna a mleté čierne korenie. Do tejto marinády dáme pripravené plátky mäsa
zakryjeme a odložíme do chladu najmenej na 12 hodín
pričom mäso občas obrátime. Potom plátky mäsa napicháme na ihly
potrieme maslom a opekáme nad žravou pahrebou (najlepšie z dreveného uhlia) približne asi 5 minút. Na rovnakých ihlách opečieme paradajky nakrojené na niekoľkých miestach a potreté maslom asi 5 minút (na šupke sa musia robiť bubliny). Podávame na zohriatych tanieroch spolu s udusenou ryžou
do ktorej si každý sám zamieša žĺtok
pomastí si ju maslom
osolí a okorení.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.