500 g baranieho mäsa s kosťou (predné)
 60 g margarínu
 90 g cibule
 20 g slaniny
 600 g kelu
 30 g hladkej múky
 cesnak
 mleté čierne korenie
 soľ. 
            
                Na tuku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu
 na ktorú pridáme na kocky nakrájané baranie mäso. Opražíme
 podlejeme vodou
 pridáme soľ
 čierne korenie a dusíme mäso do polomäkka. K polomäkkému mäsu pridáme nahrubo nakrájaný kel
 podľa potreby dolejeme vodu a dusíme domäkka. Kel zahustíme
 pridáme so soľou rozotretý cesnak
 na kocky nakrájanú a rozpálenú slaninu a za občasného miešania dusíme všetko domäkka. Podávame s varenými zemiakmi alebo s chlebom. 
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.