1500 g baranieho pleca
 1000 g zemiakov
 750 g cibule
 zelená petržlenová vňať
 tymian
 mleté čierne korenie
 soľ.
            
                Zemiaky očistíme a nakrájame na plátky. Polovicu z nich dáme na dno hrnca a posypeme ich polovicou cibule nakrájanej nadrobno. Mäso vykostíme a nakrájame na kocky
 pričom tuk odstránime. Potom ho uložíme do hrnca na vrstvu zemiakov a cibule
 okoreníme a zakryjeme druhou polovicou zemiakov.  Nakoniec všetko zalejeme studenou vodou tak
 aby zemiaky boli ponorené
 uvedieme do prudkého varu
 zakryjeme a pomaly podusíme asi 90 minút. Občas sa presvedčíme
 či je v hrnci dosť vody a prípadne ju dolejeme.  Hotové írske mäso rozložíme na taniere a posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou. 
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.