Baraní chrbát alebo baranie stehno
olej
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ. Marináda: 2 strúčiky cesnaku
100 ml octu
pol lyžičky kajenského korenia alebo podrvených chilli papričiek
na hrot noža cukru
pol lyžičky mletého čierneho korenia.
Mäso potrieme olejom
v ktorom sme rozmiešali mletú červenú papriku
a necháme odpočívať 2 hodiny. Potom ho osolíme
vtrieme doň mleté čierne korenie
napichneme ho na ražň alebo len položíme na rošt a opekáme. Na rošte musíme mäso po hodine pečenia otočiť a znova potrieť paprikovým olejom
na ražni ho potrieme viackrát. Pred koncom pečenia mäso potrieme marinádou a dopečieme. Keď po vpichnutí grilovacej ihly nevyteká z mäsa krv
je upečené. Marinádu si pripravíme tak
ž ocot premiešame so všetkými prísadami (cesnak popučíme).
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.