500 g baranieho mäsa (predné) s kosťou
 60 g margarínu
 150 ml mlieka
 100 g koreňovej zeleniny (mrkva
 zeler
 petržlen)
 80 g cibule
 10 g cesnaku
 50 g hladkej múky
 majoránka
 soľ.
            
                Dobre očistené mäso nakrájame na kocky
 vložíme do vriacej osolenej vody
 pridáme očistenú
 nakrájanú zeleninu
 cibuľu a soľ. Varíme takmer domäkka. Z tuku a múky pripravíme svetlú zápražku
 rozriedime ju vývarom z mäsa a mlieka
 dobre rozšľaháme a 30 minút povaríme. Do hotovej omáčky pridáme majoránku
 rozotretý cesnak a necháme ešte prejsť varom.
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.