8 baraních obličiek
100 ml sherry (alebo iného dezertného vína)
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 plátok bieleho chleba
100 ml oleja
zelená petržlenová vňať
1 bobkový list
na hrot noža mletého bieleho korenia
soľ.
Obličky umyjeme a nakrájame na plátky. Cesnak a cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Z plátku bieleho chleba odrežme kôrku a chlieb polámeme na kúsky. Na panvici rozpálime trochu oleja
opečieme na ňom časť obličiek spolu s cesnakom a chlebom
premiešame
preložíme do mažiara
prilejeme lyžicu vody
premiešame a roztlčieme. Zvyšok oleja na panvici rozpálime a opražíme na ňom cibuľu a nasekanú zelenú petržlenovú vňať. Pridáme zvyšok obličiek a opečieme z obidvoch strán. Potom prisypeme rozdrvenú zmes z mažiara
pridáme sherry
bobkový list
soľ
mleté biele korenie a všetko spolu podusíme za častého premiešania ešte asi 5 minút. Nakoniec vyberieme bobkový list. Podávame s ryžou alebo bielym chlebom a s ľubovoľným šalátom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.