500 g mäsa z baranieho stehna
 1 lyžica horčice
 3 strúčiky cesnaku
 1 citrón
 olej na pomastenie
 zelená petržlenová a zelerová vňať
 pažítka
 rozmarín
 pol čajovej lyžičky mletého nového korenia
 1 čajová lyžička usušených lístkov mäty piepornej
 pergamenový papier alebo alobal.
            
                Mäso umyjeme a osušíme. Cesnak očistíme a nakrájame na prúžky
 citrónovú kôru nastrúhame a olúpaný citrón nakrájame na kolieska. Nasekané čerstvé zelené vňate vymiešame s horčicou
 nastrúhanou citrónovou kôrou a mletým novým korením.  Malým špicatým nožom spravíme do mäsa dierky
 ktoré vyplníme zeleninovo - koreninovou pastou a uzavrieme prúžkami cesnaku. Pergamenový papier pomastíme olejom
 položíme naň osolené mäso
 na ktoré urovnáme kolieska citróna a zabalíme. Potom ho ešte zabalíme do nepomasteného pergamenového papiera
 zaviažme silnou niťou a pečieme v rúre asi 1 až 2 hodiny.  Upečené mäso vyberieme z pergamenu a odložíme na teplé miesto. Šťavu opatrne zlejeme
 pridáme trocha vody
 prípadne aj masoxu a okoreníme usušenými lístkami mäty piepornej. 
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.