Baranie stehno
100 g zelených fazuľových strukov
2 cibule
3 lyžice oleja
asi 300 ml mäsového vývaru
2 lyžice horčice
mleté čierne korenie
soľ.
Baranie stehno umyjeme
necháme odkvapkať a suché potrieme olejom
v ktorom sme rozmiešali horčicu
mleté čierne korenie a soľ. Potom ho uložíme na pekáč a v mierne vyhriatej rúre pomaly upečieme domäkka
pričom mäso občas polejeme teplým mäsovým vývarom. Neskôr ho polievame vlastnou šťavou a podlievame mäsovým vývarom alebo len teplou vodou. Zelené fazuľové struky očistíme
umyjeme
veľké struky prekrojíme a uvaríme v troche osolenej vody. Súčasne na rozpálenom oleji opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno
pridáme odkvapkané fazuľové struky a opečieme ich. Tesne pred dopečením mäsa pridáme k nemu opečené fazuľové struky a všetko spolu chvíľu podusíme. Podávame so zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.