Baranie stehno
zemiaky
cesnak
masť
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.
Baranie mäso očistíme
odblaníme
oparíme horúcou alebo slabou octovou vodou. Potom dobre umyjeme v studenej vode a utrieme utierkou. Osolíme
opaprikujeme a spolu s masťou dáme do pekáča. Z oboch strán mäsa dáme zemiaky
ktoré tiež posolíme. Mäso pomastíme masťou a v rúre pečieme pri miernej teplote 60 až 90 minút (mäso musí byť opečené dočervena a musí byť mäkké). Medzitým mäso viackrát polejeme a dávame pozor
aby sa zemiaky nepripálili. Hotové mäso nakrájame na porcie a dáme na misu spolu so zemiakmi. Výpek
zriedený malým množstvom vody
nalejeme pod mäso.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.