700 g baranieho stehna (alebo pleca)
50 g slaniny
4 lyžice červeného vína
3 paradajky
50 g cibule
menší krajec chleba
2 kocky cukru
mleté čierne korenie
soľ.
Baranie mäso bez kostí naklepeme
odblaníme
prešpikujeme slaninou
osolíme
a okoreníme. Potom ho zvinieme a previažme tenším špagátom. Kúsok slaniny nakrájame na plátky
pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu
kúsok strúhaného chleba
nakrájané paradajky a zvinuté mäso. Dáme piecť bez podliatia pod pokrievkou do rúry. Keď sa šťava
ktorú mäso pustilo
vypečie
podlejeme ho vodou (alebo vývarom) a dusíme domäkka. Počas pečenia mäso obrátime. Potom pridáme červené víno
kocky cukru a mäso ešte povaríme. Šťavu precedíme a nalejeme na mäso
ktoré sme nakrájali na rovnaké porcie a naukladali na zohriatu misu. Do šťavy môžme pridať 100 ml kyslej smotany.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.