Odležaného a očisteného bažanta vypitveme
osolíme
potrieme maslom a pečieme v dobre vyhriatej rúre asi 1 hodinu. Počas pečenie ho otáčame a podľa potreby pomastíme maslom. Potom ho vyberieme a odložíme na teplé miesto. Vypečenú šťavu zlejeme do panvice a pridáme za pohárik vína typu madeira a za pohárik sherry. Predpísanú hľuzovku vynecháme alebo nahradíme inou hubou. Keď sa asi jedna tretina šťavy vyvarí
pridáme vývar z teľacích kostí a pečeňovú paštétu nakrájanú nadrobno. Upečeného bažanta dáme späť do pekáča
polejeme pripravenou šťavou
pekáč prikryjeme a dusíme ešte asi 15 minút.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.