200 g kuracieho mäsa
20 g okry
2 lyžice kyslej smotany
1 žĺtok
50 g masla
2 mrkvy
1 zeler
2 petržleny
2 zelerové listy
1 lyžica múky
pol citróna
pol viazaničky petržlenovej vňate
1 bobkový list
mleté čierne korenie
soľ.
Kuracie mäso dáme variť spolu s mrkvou
petržlenom
zelerom
zelerovými listami a petržlenovou vňaťou. Pridáme soľ a mleté čierne korenie. Keď je mäso mäkké
polievku precedíme. Mäso vykostíme a nakrájame spolu s koreňovou zeleninou na kocky. Okru uvaríme osobitne vo vode okyslenej citrónovou šťavou. Z masla a múky pripravíme zápražku a zalejeme horúcim vývarom. Pridáme bobkový list a varíme asi 15 minút. Do polievky vložíme mäso a zeleninu
všetko nakrájané na kocky. Uvarenú okru ochutíme soľou
mletým čiernym korením
citrónovou šťavou a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. Polievku necháme zovrieť a odložíme z ohňa. Nakoniec do polievky opatrne primiešame žĺtok rozhabarkovaný v kyslej smotane.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.