Cesto: 8 vajec
 120 g mandlí
 70 g múky
 50 g masla
 170 g cukru. 	Plnka: 500 ml mlieka
 350 g masla
 100 g mandlí
 10 žĺtkov
 35 g múky
 210 g práškového cukru
 1 balíček vanilkového cukru.
            
                Mandle necháme prejsť varom
 olúpeme a pomelieme. Žĺtky s cukrom vymiešame a pridáme mandle. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh
 ktorý vmiešame do žĺtkovej masy. Nakoniec pridáme múku a spolu dobre zamiešame.  Tortovú formu potrieme maslom a pomúčime. Nalejeme do nej cesto a pečieme ho v rúre pri teplote 180 oC.  Medzitým si pripravíme plnku. Zmiešame cukor
 žĺtky
 múku
 vanilkový cukor a postupne prilievame mlieko. Plnku za stáleho miešania pomaly privedieme do varu. Keď vznikne hustejší krém
 odložíme ho z ohňa a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame a vmiešame do krému.  Vychladnutý tortový korpus prekrojíme na 3 časti. Každú potrieme plnkou a poukladáme ich na seba. Boky a vrch torty takisto potrieme plnkou a ozdobíme mandľami.  Hotovú tortu dáme vychladiť do chladničky.
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.