700 g hovädzieho mäsa
300 g bravčového pliecka alebo bôčika
150 g slaniny
4 vajcia
250 g húb
50 ml liehoviny (hriatej)
200 g cibule
6 až 7 strúčikov cesnaku
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Do mletého mäsa (môž byť aj nadrobno nasekané) pridáme huby nasekané nadrobno
petržlenovú vňať
cesnak
cibuľu
soľ
korenie
bielky a liehovinu. Na dno tortovej formy (môž byť aj pekáč) nakladáme plátky slaniny
na ne navrstvíme pripravenú masu a pečieme v mierne vyhriatej rúre. Pred dokončením pečenia zalejeme žĺtkami rozšľahanými v malom množstve vody a prudko zapečieme.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.