Benátske rezne 400 g bravčového mäsa zo stehna
100 ml bieleho vína
2 lyžice kečupu
1 cibuľa
40 g oleja
40 g hladkej múky
mäsový vývar
nadrobno nakrájaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme
nakrájame na rezne a naklepeme. Osolíme
okoreníme. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji
pridáme mäso a z oboch strán opražíme. Zaprášime múkou
opražíme
podlejeme mäsovým vývarom a vínom
prikryjeme a udusíme domäkka. Pridáme kečup a zohrejeme. Dochutíme petržlenovou vňaťou. Podávame s dusenou ryžou alebo varenými cestovinami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.