250 g suchej bielej fazule
300 g údeného bôčika (prerastenej údenej slaniny)
250 g kyslej kapusty
250 ml kyslej smotany
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
30 g masti
20 g hladkej múky
soľ.
Deň vopred namočíme fazuľu do prevarenej a vychladnutej vody. Pred prípravou pridáme k fazuli na kocky nakrájaný údený bôčik a varíme domäkka. V rozpálenej masti speníme nadrobno nasekanú cibuľu
pridáme kyslú kapustu
opražíme a zaprášime múkou. Prikryjeme a udusíme do polomäkka. Polomäkkú kapustu premiešame s uvarenou fazuľou. Nakoniec pridáme kyslú smotanu a rozotretý cesnak. Podľa chuti osolíme a premiešame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.