1porcia
Potrebujeme:
Pol hrnčeka guľatozrnnej ryže
1 balík bielej špargle
polka bielej cibule
1-2 strúčiky cesnaku
petržlenovú vňať
trocha slaninky
2 dolné stehná so kožou
1 bujón slepačí alebo vývar
voda
soľ
korenie
mletá červená paprika
trocha cukru krištáľový.
Postup:
Cibuľu nakrájame na kocky(ako chceme)
cesnak na tenké plátky
kuracie stehná osolíme
okoreníme
opaprikujeme a trocha potreme olejom a v masírujeme.
Rozohrejeme trúbu na najviac
na plech dáme alobal
trocha oleja a stehná spolu so 2 neolupaními cesnakmi
trocha pocukrujme a poolejujeme. Pečeme 35-40 min(zo začiatku na 190-210°c
potom dopekáme)
Špargľu opláchneme a ošúpeme
zdola keď je tvrdá tak odrežeme. Varíme vo vriacej vode so soľou do 10 min
scedíme a uschováme vo teple.
Do rozohriatého hrnca dáme slaninku
olej
cibuľu a cesnak
osolíme a zamiešame
necháme 3min.
Nasypeme ryžu a zarestujeme
zalejeme trocha bielim vínom
necháme vidusiť. Dáme kocku bujónu a zovretej tekutiny(voda/vývar). Za stáleho miešania 15-20min a podlievania bude rizoto hotové. ku koncu zoberieme polku balíka špargle a nakrájame na kolieska vložíme do rizota so smotanou(trocha/3-5PL) zasypeme nasekaním petržlenom a zamiešame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.