5 bielkov
40 g masla
2 lyžice horúceho mlieka
60 g hrozienok
ríbezľová marmeláda
150 g mletých vlašských orechov
200 g citrónovej polevy
1 a pol lyžice citrónovej šťavy
hrubá múka
300 g práškového cukru.
Z bielkov vyšľaháme sneh
pridáme cukor a vyšľaháme dohusta. Zľahka vmiešame mleté orechy
hrozienka
rozohriate maslo a nalejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy. Povrch vyhladíme a upečieme v mierne vyhriatej rúre. Po vychladnutí potrieme tortu marmeládou a polejeme polevou: Cukor vymiešame s 2 lyžicami mlieka a citrónovou šťavou na hladkú
primerane hustú hmotu. Tortu môžme ešte ozdobiť polovičkami vlašských orechov.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.