800 g hovädzej sviečkovice vcelku
100 g prerastenej údenej slaniny
50 g masla (alebo tuku)
500 g čerstvých hríbov
100 ml bieleho vína
1 mrkva
1 konzerva olúpaných paradajok
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
80 ml oleja
200 ml mäsového vývaru
zväzok tymianu
zväzok zelenej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Sviečkovicu nakrájame na 8 rovnako veľkých plátkov. Polovicu oleja rozpálime na panvici a vyškvaríme v ňom slaninu nakrájanú nadrobno. Mrkvu a cibuľu očistíme
nakrájame na malé kocky a pridáme k slanine. Krátko opražíme. Olúpané paradajky prepasírujeme cez sito do panvice. Primiešame cesnak nasekaný nadrobno a nasekaný tymian. Osolíme
okoreníme mletým čiernym korením
zalejeme mäsovým vývarom
prikryjeme a povaríme asi 10 minút. Očistené hríby nakrájame na plátky a opražíme na masle. Podlejeme bielym vínom
osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Bifteky opečieme vo zvyšnom oleji podľa chuti
osolíme
okoreníme a upravíme na taniere. Polejeme šťavou
navrch uložíme hríby a posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.